Close Menu
  • ZDRAVLJE
    • Bolesti i simptomi
    • Žensko zdravlje i trudnoća
    • Lijekovi i prirodni lijekovi
    • Pregledi i dijagnostika
  • KALKULATOR
    • Znanstveni Kalkulator
    • KW u KS
    • Online Kalkulator
    • Kreditni Kalkulator
    • Izračun Postotaka
    • PDV Kalkulator
    • Kalkulator Uvoza
    • Kalkulator Datuma
    • Bruto u Neto
    • Kalkulator Kalorija
  • TEHNOLOGIJA
    • Društvene mreže
    • Mobilni uređaji i aplikacije
    • Internet i web servisi
    • E-usluge i digitalni identitet
    • Automobili i Vozila
  • FINANCIJE
    • Bankarstvo i kartice
    • Dionice i ulaganja
    • Porezi i državne naknade
    • Posao i karijera
  • HRANA I KUHANJE
    • Priprema jela
    • Voće i povrće
    • Morski plodovi
    • Slatkiši i deserti
  • ZABAVA I KULTURA
    • UČENJE
    • Vozačka dozvola i promet
    • Igre i zabava
    • Čišćenje i Održavanje Kućanstva
  • RELIGIJA
    • Molitve i krunice
    • Kršćanstvo
    • Vjerske prakse
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook
A Kako: Kompletan Vodič s Odgovorima na Sve Što Trebate
Prijavi Se
  • ZDRAVLJE
    • Bolesti i simptomi
    • Žensko zdravlje i trudnoća
    • Lijekovi i prirodni lijekovi
    • Pregledi i dijagnostika
  • KALKULATOR
    • Znanstveni Kalkulator
    • KW u KS
    • Online Kalkulator
    • Kreditni Kalkulator
    • Izračun Postotaka
    • PDV Kalkulator
    • Kalkulator Uvoza
    • Kalkulator Datuma
    • Bruto u Neto
    • Kalkulator Kalorija
  • TEHNOLOGIJA
    • Društvene mreže
    • Mobilni uređaji i aplikacije
    • Internet i web servisi
    • E-usluge i digitalni identitet
    • Automobili i Vozila
  • FINANCIJE
    • Bankarstvo i kartice
    • Dionice i ulaganja
    • Porezi i državne naknade
    • Posao i karijera
  • HRANA I KUHANJE
    • Priprema jela
    • Voće i povrće
    • Morski plodovi
    • Slatkiši i deserti
  • ZABAVA I KULTURA
    • UČENJE
    • Vozačka dozvola i promet
    • Igre i zabava
    • Čišćenje i Održavanje Kućanstva
  • RELIGIJA
    • Molitve i krunice
    • Kršćanstvo
    • Vjerske prakse
A Kako: Kompletan Vodič s Odgovorima na Sve Što Trebate
Home»HRANA I KUHANJE»Priprema jela
Priprema jela

Omlet | Recept Za Savršen Doručak | Brzo, Lako I Ukusno

Jurica SinkoBy Jurica Sinko23 listopada, 202514 Mins Read
Facebook Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Telegram Email
recept za savršen doručak omlet
Popis sadržaja
  • Ključni Zaključci (Što Morate Znati)
  • Što Zapravo Znači “Savršen” Omlet?
  • Vječna Dilema: Francuski ili Američki Omlet?
    • Kako Majstori Rade Klasični Francuski Omlet?
    • A Što je s Onim Debelim, Američkim “Fluffy” Omletom?
  • Treba li Mi Stvarno Posebna Tava za Omlet?
  • Više od Jaja i Soli: Što Čini Bazu?
    • Kakva Jaja Koristiti?
    • Voda, Mlijeko ili Ništa?
  • Osnovni Recept: Korak po Korak do Savršenog Omleta
    • Korak 1: Priprema Jaja (Ne Pretjerujte!)
    • Korak 2: Vatra i Masnoća (Najvažniji Dio)
    • Korak 3: Tehnika u Tavi (Vrijeme je za Akciju)
    • Korak 4: Dodavanje Nadjeva i Završetak (Tajming je Sve)
  • Gdje Svi Griješimo Kod Pripreme Omleta?
    • Zašto Mi Omlet Ispadne Suh i Gumen?
    • Zašto Se Uvijek Zalijepi za Tavu?
    • Je li Moguće Staviti Previše Nadjeva?
  • Sir, Šunka, Gljive… Što Još Mogu Staviti Unutra?
  • Kako “Zarolati” Omlet Kao Profesionalac?
  • Više od Doručka: Je li Omlet Dobar za Večeru?
  • Je li Omlet Uopće Zdrav Obrok?
  • Što Poslužiti Uz Svoj Savršeni Omlet?
  • Vaš Potpis na Tavi
  • Često postavljena pitanja

Postoji nešto gotovo čarobno u savršenom doručku. To je onaj obrok koji postavlja ton za cijeli dan. A što je brže, lakše i ukusnije od dobrog, starog omleta?

Za mene, doručak nije samo obaveza; to je ritual. Kava se polako kuha, kuhinjom se širi miris tostiranog kruha, a na tavi se događa ona tiha alkemija. Jaja se pretvaraju u mekani, kremasti, bogati zagrljaj. Govorimo o omletu. Ali ne bilo kakvom omletu. Govorimo o onom savršenom – zlatnom izvana, jedva pečenom, kremastom iznutra, punjenom točno onim što volite.

Zaboravite na suhe, gumene, prepečene diskove koji se ponekad nazivaju ovim imenom. Pravi omlet je umjetničko djelo. A najbolja vijest? To je umjetnost koju apsolutno svatko može savladati. Potrebno je samo malo znanja, par trikova i prava tehnika.

Kao netko tko je proveo godine usavršavajući (i povremeno uništavajući) ovo jelo, mogu vam reći jednu stvar: strpljenje i prava temperatura su 90% posla. Ostalih 10% je čista glad.

U ovom vodiču, proći ćemo sve. Od izbora tave do tajne savršenog “rolanja”. Idemo zajedno stvoriti doručak koji zaslužujete.

Više iz kategorije UČENJE

Kada Počinje Proljeće U 2026

Uredu Ili U Redu

Ključni Zaključci (Što Morate Znati)

Evo kratkog pregleda za one koji žure:

  • Tava je sve. Dobra, neprijanjajuća (non-stick) tava, koju koristite samo za jaja, vaš je najbolji prijatelj.
  • Vatra je ključ. Srednje niska do niska vatra. Omlet se ne prži; on se nježno kuha.
  • Manje je više. Dva do tri jaja po osobi su idealna. Previše jaja u maloj tavi rezultira kajganom.
  • Ne mutite previše. Vilica je bolja od pjenjače. Želimo razbijena, ali ne i pjenasta jaja.
  • Masnoća je bitna. Maslac daje okus. Ulje daje sigurnost od lijepljenja. Ja koristim oboje.
  • Ne pretrpavajte nadjevom. Omlet je zvijezda; nadjev je sporedni glumac. I dodajte ga na kraju.

Što Zapravo Znači “Savršen” Omlet?

Ovo je pitanje koje me dugo mučilo. Je li to debeli, pjenasti, polumjesečasti omlet kakav dobijete u američkim zalogajnicama, prepun sira koji se rasteže? Ili je to elegantni, blijedožuti, nježno zarolani francuski omlet koji je iznutra baveuse (jedva pečen, kremast)?

Odgovor je: savršen omlet je onaj koji vi volite.

Sjećam se svog prvog pokušaja pravljenja omleta. Bio sam klinac, htio sam impresionirati roditelje. Rezultat? Pa, recimo samo da je više sličio na kajganu koja je imala loš dan. Suho, prepečeno na rubovima, sirovo u sredini i tužno zalijepljeno za tavu. Bio je to doručak katastrofe.

Tada sam shvatio da omlet, u svojoj jednostavnosti, nema gdje sakriti pogreške.

Za mene, savršenstvo leži u kontrastu. Zlatno, jedva formirano dno, i unutrašnjost koja je poput bogatog, toplog umaka od jaja. To je tekstura koja oblaže nepce. Savršen omlet ne treba kečap; on je sam po sebi dovoljan. Njegova priprema ne traje dulje od tri minute, od trenutka kad jaja dotaknu tavu do tanjura.

To je brza hrana u svom najboljem izdanju. Prije nego što nastavimo s receptima, moramo raščistiti jednu veliku stvar…

Vječna Dilema: Francuski ili Američki Omlet?

Ovo nije samo stvar geografije; to je filozofija pripreme jaja. Oba su ukusna, ali tehnički se razlikuju u gotovo svakom koraku.

Kako Majstori Rade Klasični Francuski Omlet?

Kad pomislite na visoku kuhinju i jaja, vjerojatno mislite na ovo. Francuski omlet je ultimativni test kuharske vještine.

Cilj je skuhati jaja bez da dobiju ikakvu boju. Trebaju ostati blijedožuti. Tava je obično manja, a vatra srednje jaka, ali se tava stalno miče. Jaja se mute vilicom neposredno prije pečenja, često s malo vode ili vrhnja, tek toliko da se razbiju.

Tehnika je ključna. Jaja se izliju u vruću tavu s maslacem. Dok se peku, tava se energično trese naprijed-nazad, dok se istovremeno jaja miješaju vilicom. Ovo stvara sitne, kremaste “grudice”. Kad je omlet 90% pečen, ali još uvijek vrlo tekuć na vrhu, prestaje se miješati. Tava se nagne, a omlet se vještim pokretom zarola prema rubu i prebaci na tanjur, formirajući oblik cigare ili badema.

Unutrašnjost mora biti baveuse – tekuća i kremasta. Ovo je elegantan, nježan omlet.

A Što je s Onim Debelim, Američkim “Fluffy” Omletom?

Ovo je vjerojatno omlet vašeg djetinjstva. Veći, izdašniji i puno lakši za izvedbu.

Američki omlet se peče na nižoj vatri i sporije. Jaja se često mute jače, ponekad s malo mlijeka, da se unese zrak i stvori pjenasta (fluffy) tekstura.

Izliju se u tavu i puste da se donji sloj formira. Zatim se špatulom rubovi lagano podižu, a tava se naginje kako bi sirova jaja s vrha skliznula ispod pečenog dijela. Ovo se ponavlja nekoliko puta po cijelom krugu tave. Kad je vrh gotovo suh, ali još uvijek sjajan, na jednu polovicu se dodaje nadjev (obično puno sira, šunke, povrća). Zatim se druga polovica jednostavno preklopi preko nadjeva, stvarajući klasični oblik polumjeseca.

Ovaj omlet je čvršći, često blago zlatno-smeđ izvana i kuhan iznutra. Ovdje nema baveuse unutrašnjosti.

Treba li Mi Stvarno Posebna Tava za Omlet?

Kratak odgovor? Da.

Dug odgovor? Apsolutno, 100% da. Ako želite život bez stresa i savršene omlete, investirajte u jednu tavu koju ćete koristiti samo za jaja.

Ne mora biti skupa. Tava od 20-24 cm s dobrim, neoštećenim neprijanjajućim slojem je sve što vam treba. Zašto samo za jaja? Zato što ćete je tako sačuvati. Na njoj nećete pržiti kobasice, dinstati luk ili peći odreske. Nećete je ribati žicom. Nećete je prati u perilici posuđa (vrućina i deterdžent uništavaju sloj).

Nakon upotrebe, dok je još topla, jednostavno je obrišite papirnatim ručnikom. Ako baš morate, operite je ručno blagim deterdžentom i mekom spužvom.

Tava od lijevanog željeza (gus) također može funkcionirati, ali zahtijeva savršeno “sezoniranje” (stvaranje prirodnog neprijanjajućeg sloja) i puno više pažnje s temperaturom. Za početnike, kvalitetna non-stick tava je put do uspjeha.

Više od Jaja i Soli: Što Čini Bazu?

Naizgled jednostavno, ali i ovdje postoje finese.

Kakva Jaja Koristiti?

Najsvježija moguća. Stara jaja imaju vodenastiji bjelanjak koji će se teže povezati sa žumanjkom i rezultirati vodenastim omletom. Ako imate pristup domaćim jajima s tržnice, to je premija. Žumanjci su im obično bogatiji i tamniji, što daje predivnu boju i okus.

Broj jaja? Za tavu od 20 cm, dva jaja su savršena za elegantni francuski omlet. Tri jaja su maksimum za izdašan američki stil. Više od toga i više ne radite omlet, nego pečenu kajganu ili frittatu.

Voda, Mlijeko ili Ništa?

Ovo je vječna rasprava.

  • Mlijeko/Vrhnje: Neki se kunu da dodavanje malo mlijeka ili vrhnja čini omlet kremastijim. Istina je da mliječna mast obogaćuje okus, ali također može učiniti jaja mekšima i sklonijima pucanju.
  • Voda: Zvuči čudno, ali francuski majstori ponekad dodaju žličicu hladne vode na svaka dva jaja. Zašto? Voda prilikom zagrijavanja stvara paru, koja pomaže da se jaja “napuhnu” i postanu lakša i nježnija.
  • Ništa: Moj osobni favorit. Samo jaja, sol i papar. Kad koristite kvalitetna, svježa jaja, ne treba vam ništa da poboljša njihov okus. Sol dodajem neposredno prije mućenja, jer ako stoji predugo, može izvući vlagu.

Osnovni Recept: Korak po Korak do Savršenog Omleta

OK, teoriju smo prošli. Idemo na praksu. Ovo je hibridna metoda koja uzima najbolje od obje škole – brzinu francuske i jednostavnost američke. Ovo je moj recept za brzi, kremasti omlet.

Korak 1: Priprema Jaja (Ne Pretjerujte!)

Uzmite zdjelicu. Razbijte unutra 3 svježa jaja. Dodajte prstohvat soli i malo svježe mljevenog papra.

Sada, uzmite vilicu, ne pjenjaču.

Zašto vilica? Pjenjača unosi previše zraka. Ne radimo soufflé. Želimo jaja koja su tek povezana. Mutite vilicom energično, ali kratko – možda 20-30 sekundi. Trebate vidjeti da su bjelanjak i žumanjak uglavnom spojeni, ali tu i tamo još možete vidjeti tračak bjelanjka. To je dobro. To stvara džepove različite teksture.

Korak 2: Vatra i Masnoća (Najvažniji Dio)

Stavite vašu tavu (onu od 20-24 cm) na štednjak. Upalite vatru na srednje jaku. Pustite da se tava grije minutu.

Dodajte žličicu maslaca i pola žličice maslinovog ulja (ulje sprječava da maslac prebrzo izgori). Pustite da se maslac otopi i počne pjeniti. Čim pjena nestane, ali prije nego maslac počne tamniti, vaša tava je spremna. Smanjite vatru na srednje nisku.

Tava mora biti dovoljno vruća da se jaja odmah počnu peći, ali ne toliko vruća da odmah izgore. Ako jaja agresivno zacvrče, prevruće je. Trebali biste čuti nježni “ššššš”.

Korak 3: Tehnika u Tavi (Vrijeme je za Akciju)

Izlijte jaja u tavu. Pustite ih 10-15 sekundi da se formira tanki donji sloj.

Sada uzmite gumenu ili silikonsku špatulu (otpornu na toplinu). Nježno gurnite pečeni rub prema sredini. Nagnite tavu tako da sirova jaja s vrha skliznu na prazno mjesto koje ste upravo napravili.

Okrenite tavu za četvrtinu kruga i ponovite: gurnite rub prema sredini, nagnite da sirovo jaje sklizne dolje.

Ponavljajte ovo po cijelom krugu tave. Traje možda 45 sekundi.

Gledao sam svog djeda kako ovo radi. On nije koristio špatulu. Imao je staru, tešku tavu i samo je lagano naginjao i protresao tavu jednim specifičnim pokretom zgloba. To je bio taj “aha!” trenutak za mene. Nije stvar u miješanju, nego u guranju pečenog i puštanju sirovog da dođe u kontakt s vrućom tavom.

Korak 4: Dodavanje Nadjeva i Završetak (Tajming je Sve)

Kad je omlet oko 80% pečen – što znači da je dno formirano, ali vrh je još uvijek sjajan, mokar i kremast – prestanite miješati.

Sada je vrijeme za nadjev. Brzo pospite naribani sir, komadiće šunke ili što već koristite po jednoj polovici omleta.

Pustite da se peče još 30 sekundi. Toplina će skuhati vrh, a sir će se početi topiti.

Ugasite vatru. Omlet će se nastaviti kuhati od zaostale topline tave. Špatulom lagano odvojite rubove. Nježno preklopite “praznu” polovicu preko one s nadjevom.

Pustite ga da “odmori” u tavi 15 sekundi. Zatim ga lagano skliznite na topli tanjur.

To je to. Savršen omlet za manje od 3 minute.

Gdje Svi Griješimo Kod Pripreme Omleta?

Čak i uz recept, stvari mogu poći po zlu. Obično je krivac jedna od ove tri stvari.

Zašto Mi Omlet Ispadne Suh i Gumen?

Predugo ste ga pekli. Jednostavno.

Ovo je greška broj jedan. Ljudi se boje sirovih jaja i peku omlet dok ne bude potpuno suh. Ali zapamtite: Carry-over cooking je stvaran. Omlet je delikatan. On će se nastaviti kuhati i nakon što ga maknete s vatre, od vlastite unutarnje topline i topline tave.

Morate ga maknuti s vatre dok je vrh još uvijek vidljivo kremast i mokar. Dok dođe do tanjura i do vaših usta, bit će savršeno pečen, ali i dalje sočan.

Druga greška je previsoka vatra. Omlet se kuha, ne prži. Ako je vatra prejaka, voda iz jaja prebrzo ispari, proteini se previše stisnu i rezultat je guma.

Zašto Se Uvijek Zalijepi za Tavu?

Imate jedan od tri problema (ili sva tri):

  1. Loša tava: Vaš neprijanjajući sloj je oštećen, izgreban ili jednostavno star.
  2. Kriva temperatura: Tava nije bila dovoljno vruća kad ste dodali jaja. Jaja su se upila u pore tave prije nego što su se stigla skuhati. Ili, tava je bila prevruća, maslac je izgorio, a jaja su se trenutno zalijepila za tu izgorenu masnoću.
  3. Premalo masnoće: Budite darežljivi s maslacem ili uljem. Mora prekriti cijelo dno tave.

Je li Moguće Staviti Previše Nadjeva?

Apsolutno! Ja sam kriv za ovo. Sir, šunka, gljive, paprika, luk… i odjednom imate brdo nadjeva koje jedva drži na okupu tanki sloj prepečenih jaja.

Omlet je jelo od jaja. Nadjev je dodatak, ne glavni događaj.

Zlatno pravilo: pripremite (ispecite, prodinstajte) sav nadjev unaprijed. Nadjev mora biti topao kad ga dodajete u omlet. Ako dodate hladan sir ili sirove gljive, one će ohladiti jaja, poremetiti pečenje i neće se stići skuhati ili otopiti.

I ne pretjerujte. Šaka naribanog sira i par žlica drugog nadjeva je sasvim dovoljno.

Sir, Šunka, Gljive… Što Još Mogu Staviti Unutra?

Ovdje počinje prava zabava. Omlet je prazno platno. Kad savladate tehniku, možete se igrati.

Evo nekih od mojih omiljenih kombinacija, od klasike do nečeg malo drugačijeg:

  • Klasik “Komplet”: Domaća dimljena šunka (narezana na kockice i kratko popržena), naribani sir (Gauda, Ementaler) i svježe sjeckani peršin.
  • Šumski Omlet: Dinstane gljive (šampinjoni, vrganji…), malo timijana i komadići sira Brie ili Camemberta koji se topi u lavu.
  • Mediteranski San: Špinat (kratko blanširan ili “uvenut” na tavi), mrvljena Feta sir i par komadića sušene rajčice.
  • Španjolski Utiacj: Kockice prženog krumpira i malo karameliziranog luka (ovo već vuče na španjolsku tortilju, ali je super ukusno).
  • Elegantni: Dimljeni losos, malo krem sira (poput Philadelphia) i svježi vlasac. Ovo dodajte tek kad je omlet već na tanjuru, da se losos ne skuha.

Nemojte se bojati eksperimentirati. Ostaci pečenja od jučer? Malo pesta? Avokado? Sve može!

Kako “Zarolati” Omlet Kao Profesionalac?

Preklapanje na pola je sigurno i jednostavno. Ali ako želite onaj restoranski izgled, morate savladati rolanje ili “trostruko preklapanje”.

Ovo najbolje funkcionira kod francuskog stila, gdje je omlet tanji i kremastiji.

Kad je omlet pečen (vrh još mokar), ugasite vatru. Špatulom odvojite rub koji je najbliži vama. Preklopite tu trećinu prema sredini. Zatim, nagnite tavu od sebe. Špatulom lagano gurnite omlet tako da se i suprotni rub preklopi prema sredini.

Sada imate dugačak, preklopljeni pravokutnik.

Pripremite tanjur. Držite ga tik uz rub tave. Nagnite tavu i vještim pokretom zgloba “izvrnite” omlet na tanjur, tako da “šav” (mjesto gdje se spajaju preklopi) završi na dnu.

Zvuči komplicirano, ali nakon par pokušaja postane automatski. Čak i ako ne uspije savršeno, i dalje je ukusno.

Više od Doručka: Je li Omlet Dobar za Večeru?

Apsolutno. U Francuskoj je omlet često brza, lagana večera ili ručak.

U modernom, užurbanom životu, tko ima vremena kuhati komplicirana jela svaki dan? Dođem kući s posla, umoran sam, gladan sam. Ne želim čekati sat vremena.

Omlet je spas. Dok se tava grije, narežem malo povrća ili sira. Za pet minuta, na stolu imam topao, hranjiv i nevjerojatno zadovoljavajući obrok. Poslužite ga uz veliku zdjelu zelene salate i imate savršeno uravnoteženu večeru.

To je ljepota ovog jela – brzo je, lako je i ukusno. Točno kako naslov kaže.

Je li Omlet Uopće Zdrav Obrok?

Godinama su nas plašili kolesterolom iz žumanjaka. Srećom, znanost je napredovala.

Jaja su jedna od nutritivno najbogatijih namirnica na planetu. Puna su visokokvalitetnih proteina koji vas drže sitima. Žumanjak je prepun vitamina (D, B12, A) i esencijalnih masnih kiselina.

Naravno, zdravlje omleta ovisi o tome što stavljate u njega i uz njega. Omlet od tri jaja s malo špinata i fete, pečen na žličici maslinovog ulja, fantastično je zdrav obrok. Omlet od pet jaja preliven s pola kilograma topljenog sira i prženom slaninom… možda je manje idealan za svaki dan.

Kako ističe Harvardova Škola Javnog Zdravstva, za većinu zdravih ljudi, jaja su odličan izvor proteina i nutrijenata. Kao i uvijek, umjerenost je ključ.

Što Poslužiti Uz Svoj Savršeni Omlet?

Sam omlet je zvijezda, ali treba mu dobra pratnja.

  • Kruh, naravno! Komad dobrog, hrskavog kiselog tijesta (sourdough) ili integralnog tosta namazanog maslacem.
  • Samo malo svježine. Par kriški zrele rajčice, nekoliko kriški avokada ili mala zdjela miješane zelene salate s limunovim sokom i maslinovim uljem (posebno ako je večera).
  • Malo ljutine. Nekoliko kapi vašeg omiljenog ljutog umaka može predivno “probiti” bogatstvo jaja i sira.
  • Prilog. Ako ste baš gladni, par prženih krumpirića ili malo popržene slanine nikome nije naškodilo.

Vaš Potpis na Tavi

Na kraju dana, omlet je osobna stvar. To je jedno od prvih jela koje sam naučio pravilno raditi i jedno od onih kojima se uvijek vraćam.

Nemojte se bojati neuspjeha. Vaš prvi pokušaj možda završi kao kajgana. Nema veze! I kajgana je ukusna. Bitno je da shvatite gdje ste pogriješili – je li vatra bila prejaka? Jeste li predugo čekali?

Svaki put kad stanete pred štednjak s jajima i tavom, imate novu priliku. Podesite vatru. Slušajte zvuk. Gledajte kako se jaja pretvaraju iz tekućine u kremastu čaroliju.

Uskoro ćete razviti onaj osjećaj. Točno ćete znati kada maknuti tavu s vatre. Pronaći ćete svoju savršenu kombinaciju nadjeva. I shvatit ćete da vam ne treba restoran za savršen doručak.

Sve što vam treba je dobra tava, tri jaja i pet minuta. Uživajte u svom savršenom omletu.

Često postavljena pitanja

Kako izabrati pravu tavu za pravljenje omleta?

Za pravljenje savršenog omleta, investirajte u kvalitetnu non-stick tavu od 20-24 cm koja će vam omogućiti lako okretanje i spriječiti lijepljenje.

Koje jaja su najbolje za omlet?

Najsvježija jaja su najbolji izbor za omlet jer imaju čvršći bjelanjak i bogatiju boju žumanjka, što rezultira boljom teksturom i ukusom.

Da li je dodavanje mleka ili vode u jaja preporučljivo?

Dodavanje malo vode u jaja može pomoći u stvaranju laganijeg, nježnijeg omleta zbog pare koja se stvara. Međutim, čist jaja bez dodataka često daju najpristupačniji i najukusniji rezultat.

author avatar
Jurica Sinko
Pozdrav, ja sam Jurica Šinko, osnivač stranice akako.hr. Moj poduzetnički put počeo je s online trgovinom za videoigra, koju sam kao tinejdžer izgradio u uspješan međunarodni posao. To iskustvo naučilo me najvažniju lekciju: kako prepoznati problem i ponuditi kvalitetno rješenje.
See Full Bio
social network icon social network icon
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Možda će vas zanimati

prikaz kako pripremiti šparoge s naglaskom na uklanjanju ili lomljenju tvrdog donjeg dijela stabljike

Kako Pripremiti Šparoge: Najbolji Recepti I Brzi Savjeti

16 rujna, 2025
prikaz kako zgusnuti gulaš dodavanjem mješavine brašna i vode zaprške u lonac

Kako Zgusnuti Gulaš: Savjeti Za Savršenu Gustoću Umaka

16 rujna, 2025
prikaz kako iskoristiti stari kruh za pripremu pohanog kruha francuskog tosta u smjesi od jaja i mlijeka

Kako Iskoristiti Stari Kruh: Genijalni Recepti I Ideje

16 rujna, 2025
prikaz kako napraviti smjesu za fugiranje kamena miješanjem morta u kanti pomoću zidarske žlice

Kako Napraviti Smjesu Za Fugiranje Kamena: Upute I Omjeri

16 rujna, 2025
Kako gledati Arena Sport na mobitelu stream i aplikacije za prijenos uživo
Internet i web servisi

Kako Gledati Arena Sport na Mobitelu – Stream Aplikacija

26 srpnja, 2025

Svi smo bili tamo. Ključna utakmica, napetost raste, a vi niste ispred televizora. Možda ste…

Ruke u rukavicama drže sterilnu posudicu za uzorak stolice prikazujući ispravan medicinski postupak uzimanja uzorka
Bolesti i simptomi

Kako Uzeti Uzorak Stolice – Korak Po Korak Upute Rade

21 lipnja, 2025

Suočavanje s potrebom davanja uzorka stolice može biti, u najmanju ruku, neugodno. Sama pomisao na…

Stranice

  • AKako
  • Kontakt
  • Linkovi
  • O nama
  • Pravila privatnosti

Želiš oglasiti svoje poduzeće?
Želiš pojačati brand awareness svojeg poduzeća ili trebaš samo pomoć u marketingu?

Pošalji nam mail!

Kupi key d.o.o
Address: Ul. Vinka Međerala 13, 42000, Varaždin
Telefon: +385 095 656 6565
Email: podrska@akako.hr

Facebook
Facebook
© 2025 akako.hr vijesti portal od kupi key.o.o

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.